Locatie
West-Friesland (Hoorn)

Deze kitesurf locatie is vanaf Amsterdam ongeveer 40 minuten rijden. Een zeer geschikte locatie waar je als beginner kunt starten. De geschikte windrichting is hier West, Zuid-West en Zuid. Er is zowel ruimte om te oefenen op het vaste land met een powerkite en je kunt tot veruit de kant staan.

Schellinkhout is een klein dorpje in de gemeente Drechterland, in de regio West-Friesland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Schellinkhout ligt 3 kilometer ten zuidoosten van Hoorn. Hier wordt al jaren gekitesurft en dus onder veel watersporters die de wind gebruiken redelijk bekend. Hier zitten helaas geen paviljoens of een restaurant waar je wat kunt drinken. Vandaar wel aan te raden is zelf wat mee te nemen. Uiteraard kun je bij de kiteschool bij de bus zelf ook een heerlijke kop koffie of thee krijgen, Cup a soup, noodles of een blikje frisdrank.

  • Je kunt hier praktisch overal staan wat makkelijk is als je met het board gaat beginnen.
  • De wind is redelijk stabiel als deze van West of Zuid-West of Zuid komt
  • Door de week en buiten vakantie dagen om heerlijk rustig om hier je eerste meters te pakken.
  • Vlakbij de spot kunnen parkeren.
  • Gras voor de gene die niet van zand houden (let op! gras kan gevaarlijk zijn met natte voeten ivm slechte grip!)

Schellinkhout beschikt over een kleine parkeer plaats. Je kunt ook langs de dijk parkeren zonder problemen. Zorg dat je ruimte laat voor passerende auto’s en calamiteiten voertuigen. Zodra je de dijk oprijdt vanuit het dorp zie je eigenlijk al direct voor je de parkeerplaats. Je rijdt naar beneden en direct rechts de parkeerplaats op. Of direct links over de dijk om daar te parkeren. Parkeren in Schellinkhout langs de dijk en op de parkeerplaats is gratis.

Omkleden doen we op de parkeerplaats zelf.

Adres

De Laan 4
1697 KX
Schellinkhout
iko instructor

Afbeeldingen

Leren kitesurfen in Hoorn

Events

Proefles
April

Doe jezelf of je maatje een proefles cadeau

Duur: 60-120 minuten
Locaties: West-Friesland (Hoorn)

0,-
(incl.BTW)

39,-

Windsurf
Surf opstap dagen

Ze zijn er weer! De opstapdagen

Duur: 2 uur
Locaties: West-Friesland (Hoorn)

15,-
(incl.BTW)

15,-